Auga

A pesar de dispoñer de auga corrente segura e doadamente accesible, os países desenvolvidos consumen cada vez máis auga embotellada. Pero este lucrativo negocio privatiza e acapara recursos hídricos, consume gran cantidade de enerxía e contribúe á contaminación do medio.


National Geographic



Cando mil millóns de persoas no mundo xa viven en condicións de fame crónica e os recursos hídricos sofren presións, non se pode facer coma se o problema estivese noutra parte. Afrontar o crecemento da poboación e garantir o acceso a alimentos nutritivos para todos esixe unha serie de medidas ás que todos podemos contribuír co siguiente: consumir produtos que fagan un uso menos intensivo de auga;
. reducir o escandaloso desperdicio de alimentos; nunca se consume o 30% dos alimentos producidos en todo o mundo e a auga utilizada para producilos pérdese definitivamente;
. producir máis alimentos, de mellor calidade, con menos auga;
. levar unha alimentación saudable.



Underwater



Fotografías de Roque Soto

Comentarios

Publicacións populares