Na cociña colgan os touciños, os xamóns, os lacóns, a  cachucha, as orellas, as pezuñas, os dentes, os rabos. Está un home comendo unha cunca de caldo pola noite, ou unhas papas, e bótalle unha mirada a toda aquela colleita, máis fermosa que os xardíns colgantes de  Babilonia... 


Álvaro Cunqueiro



Tosta de queixo de tetilla con améndoas laminadas e marmeladas de figo e cebola




Caldo de grelos e nabizas


Merluza á galega


Paspallás ao forno con salsa de chocolate

Lingua de gato (follado) rechea de nata



 Xanledo. Viño tinto novo con Denominación de Orixe Ribeiro elaborado con uva das variedades  Caiño e  Brancellao por Viñedos  do  Gabián, Pepiño Pereiro en Ourense. Maridaxe con embutidos e peixes azuis. Servizo entre 14 º e 16 º.

Comentarios

Publicacións populares